SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SPLETNE TRGOVINE

 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Obligacijskim zakonikom (OZ) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Prosimo vas, da splošne pogoje poslovanja pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

 

 1. Registracija

Registracija uporabnika pri naročilu ni potrebna. Vneseni podatki bodo varovani skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in se ne bodo uporabljali za noben drug namen, razen za obdelavo naročil.

 

 1. Naročilo

Kupec izbere vrsto, velikost oz. barvo izdelka ter količino. Pred oddajo naročila pregleda nakupno košarico, izvede morebitne korekture in potrdi naročilo. Po potrditvi nakupa se uporabniku prikaže račun ali navodila za nakazilo.

 

 1. Cene

Vse cene so navedene v EUR (evrih). Podjetje G var, varstvo pri delu, požarno varstvo in promocija zdravja, Gregor Gartner s.p. je DDV zavezanec, cene vključujejo DDV.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, razen v primeru akcij, ko je veljavnost ponudbe posebej označena.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Po oddaji naročila uporabnik prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto oziroma zavrnjeno.

 

 1. Mnenje o izdelku

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

 

 1. Način plačila, potrditev plačila in račun

Način plačila je:

 • plačilo po predračunu – ko kupec opravi naročilo, mu po e- pošti pošljemo predračun

Kupec znesek plača podjetju G var, varstvo pri delu, požarno varstvo in promocija zdravja, Gregor Gartner s.p., skupaj z blagom ali storitvijo pa prejme tudi račun. Takoj ko bo plačilo vidno na našem poslovnem računu, izdelke pošljemo na željeni naslov.

Podjetje posluje na območju Republike Slovenije. Izdelke pošiljamo na območje Republike Slovenije.

 

 1. Dostava in stroški dostave

Naročene izdelke ponudnik pošilja z lastno dostavno službo ter z zunanjimi izvajalci. Cena dostave je odvisna od teže izdelka in lokacije dostave. Ponudnik organizira tudi prevzem na prevzemnem mestu. Če kupca ob prevzemu ni na prevzemnem mestu, bo ponudnik pustil izdelke na prevzemnem mestu 24 ur po dostavi produkta. Ponudnik bo prevzemne dokumente priložil izdelkom.

 

 1. Pravica do odstopa od naročila

Kupec (potrošnik v smislu določil Zakona o varstvu potrošnikov) lahko v 14 dneh po prejemu blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Odstop od naročila kupec pošlje na elektronski naslov brigita@gvar.si, kjer v predmet sporočila zapiše Odstop od naročila.

V primeru odstopa od naročila mora kupec prejeto blago nemudoma ali najkasneje v 14 dneh po prejemu vrniti prodajalcu. Blago mora biti nerabljeno, neodprto, nepoškodovano in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Kupcu bo kupnina vrnjena v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v 30 (tridesetih) dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe, brez da kupec to zahteva.

 

8.     Reklamacije

Reklamacije bodo upoštevane, v kolikor ponudnik ni spoštoval dogovora pri naročilu (ni dostavil naročenega izdelka, dostavil je napačen izdelek ali v napačni količini ali pa je le tega dostavil poškodovanega). Ponudnik se zavezuje, da bo navedene napake odpravil v najkrajšem možnem času.

Kupec lahko blago reklamira v roku 14 dni od dneva nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel, zahteva popravilo artikla ali vračilo kupnine.

Reklamacijo kupec sporoči na elektronski naslov brigita@gvar.si, kjer v predmet sporočila napiše Reklamacija, pošiljko pa po predhodnem dogovoru vrne prodajalcu. Priložena mora biti kopija računa.

 

 1. Varnost

Podjetje G-var uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

 

 1. Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vse zasebne podatke uporabnika v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Za nakup v naši spletni trgovini je potrebno zbiranje nekaterih vaših osebnih podatkov. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne posredujemo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa in dostave izdelkov. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov v skladu z ZVOP-1.

Z nakupom v spletni trgovini izrecno soglašate, da vaše osebne podatke, ki jih posredujete ob naročilu (ime, priimek, naslov, e-naslov, telefon) shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila, vaš e-naslov pa lahko uporabljamo za neposredno trženje naših enakih ali podobnih izdelkov ali storitev, kot ste jih kupili v spletni trgovini.

 

 1. Izjava o zasebnosti

V tej izjavi o zasebnosti se določajo postopki in ukrepi za varovanje osebnih podatkov vodenih v zbirkah osebnih podatkov, s katerimi upravlja podjetje G var, varstvo pri delu, požarno varstvo in promocija zdravja, Gregor Gartner s.p.

Ta izjava o zasebnosti določa ukrepe za zavarovanje pri zbiranju, obdelovanju, shranjevanju, posredovanju in uporabi osebnih podatkov pridobljenih iz spletne trgovine.

V zadevah, ki jih ne ureja ta izjava, se neposredno uporabljajo določbe Zakona o varstvu osebnih podatkov ter Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov.

Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil oz. ponudbe, komunikacijo s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter, če nam podate svoje soglasje tudi informacije o naših promocijah glede novih izdelkov ter posebnih ponudb, ki vam jih kot obvestila pošiljamo preko elektronske pošte in telefonske številke vse, dokler ne pošljete zahteve za odjavo.

G var, varstvo pri delu, požarno varstvo in promocija zdravja, Gregor Gartner s.p. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne trgovine bodiaktiven.si in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani.

Ko se registrirate za uporabo naših storitev, o vas zbiramo naslednje podatke:  

– ime, priimek, naslov stalnega ali začasnega prebivališča ter naslov za dostavo, elektronski naslov, telefonsko številko, če nam te podatke posredujete;

– podatke o vaših naročilih, vključno z artikli, način plačila.

Kot del zakona izvajamo tudi analize podatkov o obisku naše spletne strani, ki nam pomagajo prepoznati trende nakupovanja, želje kupcev, prometa naše spletne strani in tako naprej. Hkrati nam te informacije pomagajo povečati varnost spletne strani in varnost vaših osebnih podatkov.

Osebne podatke zbiramo in obdelujemo v skladu z namenom, za katerega ste nam jih posredovali.

Osebnih podatkov ne bomo uporabili za drug namen, ter zbiramo in obdelujemo vaše osebne podatke na naslednjih pravnih podlagah:

–       zakon in pogodbeni odnosi,

–       privolitev posameznika in

–       zakoniti interes.

Podlage na katerih zbiramo vaše osebne podatke:

–       vaša izrecna privolitev – občasno vas bomo morda zaprosili za privolitev za uporabo vaših osebnih podatkov za enega ali več namenov,

–      ko je to potrebno za naše zakonite poslovne interese – uporaba vaših osebnih podatkov nam pomaga upravljati in izboljševati naše poslovanje.

Prav tako nam uporaba vaših osebnih podatkov omogoča, da je naša komunikacija z vami bolj relevantna in prilagojena vam ter da je vaša izkušnja z našimi storitvami in izdelki učinkovita in uspešna.

Osebne podatke, ki ste nam jih posredovali z oddajo povpraševanja, hranimo do preklica. Soglasje za zbiranje in obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete.

Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost zbiranja in obdelave podatkov pred preklicem soglasja. Vse ostale osebne podatke v okviru pogodbenega sodelovanja hranimo v skladu z veljavno zakonodajo.

Osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam in jih ne bomo javno razkrili, razen izbranim pogodbenim partnerjem, katere prav tako zavezuje Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov.

Kot posameznik ste seznanjeni in soglašate, da lahko ponudnik posamezna opravila v zvezi z vašimi podatki zaupa drugim osebam (pogodbenim obdelovalcem).

Pogodbeni obdelovalci lahko zaupane podatke obdelujejo izključno v imenu ponudnika, v mejah ponudnikovega pooblastila:

–       računovodski servis in odvetniške pisarne in drugi ponudniki pravnega svetovanja;

–       ponudniki obdelave podatkov in analitike;

–       vzdrževalci IT sistemov; 

–       ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil,

–       ponudniki plačilnih sistemov, kot so PayPal in drugi.

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa do podatkov, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov, ki se nanašajo na vas.

Katerokoli pravico po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno uveljavljate. Pri tem navedite vaše ime, priimek ter elektronski naslov.

Zahtevo lahko pošljete na elektronski naslov brigita@gvar.si ali po pošti na naslov:

G var, varstvo pri delu, požarno varstvo in promocija zdravja,

Gregor Gartner s.p.

Zgornja Luša 25,

4227 Selca

 

 1. Odveza odgovornosti

G var, varstvo pri delu, požarno varstvo in promocija zdravja, Gregor Gartner s.p. ne odgovarja za uporabo spletne strani in spletne trgovine ter za morebitno škodo, povzročeno z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne slikovne prikaze prodajnih izdelkov, je potrebno vse slikovne prikaze jemati kot simbolične in tako ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih na tej spletni strani ali začasnega nedelovanja spletne strani in s tem spletne trgovine.

Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

Podjetje G-var si pridržuje pravico, da lahko kadarkoli in na kakršenkoli način brez predhodnega opozorila spremeni splošne pogoje poslovanja.

 

 1. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, obligacijske predpise in druge predpise, ki urejajo ponujanje blaga in storitev preko svetovnega spleta. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožbo je možno oddati preko elektronske pošte brigita@gvar  ali na poštni naslov G-var, Zgornja Luša 25, 4227 Selca.

Ponudnik bo v osmih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in uporabniku spletnega mesta sporočil, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

 1. Prodajalec oz. ponudnik/upravljalec spletne trgovine

G var, varstvo pri delu, požarno varstvo in promocija zdravja,

Gregor Gartner s.p.,

Zgornja Luša 25,

4227 Selca

 

Telefon: 051 223 952

www.bodiaktiven.si

brigita@gvar.si

 

Osnovni podatki:

G var, varstvo pri delu, požarno varstvo in promocija zdravja,Gregor Gartner s.p.

Zgornja Luša 25,

4227 Selca

 

Davčna št.: SI 61550795

Matična št.: 8690162000

TRR:  SI56 1917 0501 4598 931 (DBS d.d.)

 

Zgornja Luša, 03.08.2020